Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kolajenler Hakkında Bilinmeyenler

25-05-2021 16:43
Kolajenler Hakkında Bilinmeyenler

Nedir?

Kolajen, vücudumuzda en fazla bulunan protein çeşididir. Bu protein lifi, vücudumuzda yer alan tüm proteinin yaklaşık üçte birini oluşturur. Diğer bir ifade ile yapısal önemde bir proteindir. Kemik, kas, kıkırdak, deri, tendon, dolaşım sistemi, kan damarları ve sindirim sistemi, saç, tırnak, diş, kısaca vücudumuzun hemen her yerinde bulunur. Kolajen, vücudumuzdaki protein bileşiminin yaklaşık üçte birini oluşturur. Kemiklerin, cildin, kasların, tendonların ve bağların ana yapı taşlarından biridir.


Ne İşe Yarar?

Kan damarları, kornealar ve dişler dahil olmak üzere vücudun diğer birçok yerinde bulunur. Tüm bunları bir arada tutan "yapıştırıcı” olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca, ciltte herhangi bir hasar oluştuğunda organizmanın yara tedavi sistemini harekete geçirmekle görevlidir.

Faydaları Nelerdir?

Kolajen miktarı, biz yaşlandıkça azalmaya başlar. Yaşlanma ile artan kolajen kaybı cilt kuruluğu, kırışıklık, selülit, eklem rahatsızlıkları ve elastikiyetin azalması gibi problemlere sebep olur.

Kolajen, yalnızca yaşlanma ile değil, stres, sigara, güneşe fazla maruz kalma, sağlıksız beslenme gibi nedenlerle de yetersiz hale gelir. Ayrıca C vitamini ve kolajen arasındaki ilişki de göz ardı edilmemelidir. C vitamini eksikliğinde kolajenler arasındaki çapraz bağlar oluşamaz, kolajen sentezi baskılanır, azalan kolajenin yerine yenisi yapılamaz, kolajenlerden beklenen işlevler yerine getirilemez. Sonuç olarak vücudumuz için kolajen ne kadar önemli ise kolajen için de C vitamini o kadar önemlidir. Kolajen takviyenizi tam anlamıyla desteklemek için tercihinize göre birçok C vitaminine buradan ulaşabilirsiniz.

Düzenli kolajen takviyesi ile cilt, eklem ve kaslardaki kolajen miktarı korunarak, cilt yaşlanması yavaşlar. Yaşla ortaya çıkan görme problemleri ve eklem rahatsızlıkları azalır.

Kolajen Tipleri Nelerdir ?

Kolajenlerin 20’den fazla tipi olduğu bulunmuştur ancak insan vücudunda en az 16 kolajen tipi vardır. Bunlar içinde de vücudumuzda en çok bulunanlar tip 1, tip 2 ve tip 3 olarak adlandırılan kolajenlerdir. Çok sayıdaki kolajen tipinin dağılımı, işlevleri ve yapıları birbirlerinden çok farklıdır.
 

Kolajen Tip 1 

Vücutta en fazla miktarda bulunan kolajen çeşididir. Tip 1 kolajen cilde gerginlik ve elastikiyet verir, kemikleri destekler. Dokuları bütün tutar ve yaraların iyileşmesini sağlar.
 

Kolajen Tip 2

Eklem kıkırdaklarını oluşturan kolajenin %60’ı tip 2 kolajenden meydana gelir. Bağ dokularındaki kıkırdak oluşumuna yardımcı olan tip 2 kolajen eklem sağlığı ile ilgilidir.
 

Kolajen Tip 3

Kolajen tip 3, kasların, organların yapısını destekleyerek damarlara elastikiyet ve kaslara güç verir.

Takviye Formları Nelerdir ve Kimler Kullanmalıdır ?

Besin takviyeleri, içecekler ve cilt bakım ürünleri şeklinde farklılık gösteren takviyeler arasında en çok tercih edilenler kolajen tozu, kolajen hap ile kolajen içeren cilt bakımı kremleri ve maskeleridir.

Kolajen takviyeleri genelde 30’lu yaşlardan sonra önerilmektedir. Özellikle 30-40 yaşları arasında doğru ve zengin içerikli ürün ve takviyeleri düzenli bir şekilde kullanarak belirtilerin kendini daha geç göstermesi sağlanabilir. Ancak çocukluk dönemi hariç her yaş grubunda da kullanılabilir. Mutlaka bir doktor, bir sağlık profesyonelinin denetimiyle kişiye bakılıp hangi hastalığa sahip olduğu, hangi ilaçları kullandığının değerlendirilmesi çok önemlidir.

Bazı takviyeler balık, kabuklu deniz ürünleri ve yumurta gibi yaygın gıdalardan elde edilir. Bu gıdalara alerjisi olan kişiler, alerjik reaksiyonları önlemek için bu bileşenlerle yapılan kolajen takviyelerinden kaçınmalıdır. Bu durumlarda doktorunuzla beraber hareket etmeyi unutmayınız!
 

Kolajen Takviyesi Önerileri

Voonka Multi Collagen Powder

  • Toz formundaki ilk ve tek kolajen olan Voonka Collagen Powder içeriğinde hep tip 1 hem de tip 2 ile 3’ü barındırır. Bunun yanı sıra içeriğinde bulunan C vitamini ile cildinizi ve dokularınıza da yenilemede yardımcı olur. 
  • Kıkırdağın ve kan damarlarının ihtiyaç duyduğu kolajeni sağlar.
  • Diğer kolajen çeşitlerine göre tüketmesi daha kolay ve keyifli olduğu için kullanıcılar tarafından beğenilmektedir. Su veya gıdalar ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

Collagen Forte Kolajen Takviyesi

  • Kırışıklık ve sarkmalar için özel olarak tasarlanan Collagen Forte Kolajen Takviyesi tablet formundadır. 
  • İçerisinde 90 tablet bulunan Collagen Forte düzenli kullanımda etkili sonuçlar vermektedir. Tip 1 ve tip 3 kolajen içerdiği için kırışıklıklara etkilidir. 

Suda Collagen + Probiyotik Ananas 

  • Suda Collagen sahip olduğu güçlü içeriği ile etkili bir besin takviyesi görevi görür. Cilt üzerinde olumlu etkileri ile birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Yalnızca cilt değil, saç ve tırnaklara da doğrudan etki eden kolajen proteini sayesinde bünyeye dayanıklılık kazandırır.
  • Suda Collagen Probiyotik, vücuda direnç sağlayacak birçok mikroorganizmayı içerisinde barındırır.
  • İçeriğinde mevcut olan C vitamini, damarların ve kemik yapısının çalışmasında önemli rol oynayan kolajen oluşumu için yardım eder. Ürün kullanımı saç ve cilt sağlığına önemli katkılarda bulunur. Ayrıca çinko bulunduran ürün, kemik sağlığına katkılarda bulunur.  

 Day2Day The Collagen Beauty Intense

  • Day2Day The Collagen Beauty Intense, 10.000 mg kolajen peptit, R-alfa lipoik asit, glutatyon, hyaluronik asit, vitamin ve mineral kompleks içeren saşe formda gıda takviyesidir.
  • İçerisinde sığır kaynaklı tip I kolajen bulunur. 
  • Day2Day The Collagen Beauty Intense lezzetli içimiyle American Food Awards tarafından altın madalya tat ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca ilave şeker içermez. 
Tüm bu kolajen çeşitlerine ve tercihinize göre çok daha fazlasına buradan ulaşabilirsiniz. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.