Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Keratin Bakımı

22-06-2021 14:44
Keratin Bakımı

Keratin Bakımı

Keratin aslında hepimizin vücudunda bulunan doğal bir protein fakat birçok olumsuzluğu tetikleyen kötü beslenme keratin proteinimiz için de bir felaket. Keratin vücudumuza hayvansal ve bitkisel gıdalarla giriyor. Özellikle ise kırmızı ve beyaz ette bolca bulunuyor.

Keratin vücudumuzda en yoğun olarak saç, tırnak ve dişlerimizde yer alıyor. Aynı vitamin eksikliği gibi vücutta da keratin eksikliği meydana gelebiliyor ve artık uzamaktan vazgeçmiş, cansız, yıpranmış, ve yumuşaklığını kaybetmiş saçlar yüzümüze bir ok gibi saplanıyor.

Keratin maddesi, saçların temel yapısını oluşturan bir proteindir. Bu madde azaldığında saçların doğal yapısı da bozulmaya ve dolayısıyla saç yıpranmaya başlar. Yıpranan saçlarda en çok görülen sorunlar şunlardır:

  • Öbek öbek saç kopmaları
  • Saçların gittikçe incelmesi
  • Cansız ve mat bir görünüm
  • Saçın nemini kaybetmesi ve kuruması
  • Zor taranan ve birbirine dolanan saçlar

Bu durumların saçlarda görülmesi keratinin azaldığına dair önemli işaretlerdendir.

Keratini azalmış saçlar için hem evde hem de kuaförde çeşitli uygulamalar yapılabilmektedir. Kuaförlerin hemen hepsinde keratin bakımı, keratin yüklemesi yapılır. Ayrıca kişilerin evde de kendi kendilerine uygulama yapabilecekleri keratin ürünleri satışa sunulmuştur.

Keratin bakımı doğru ürünlerle yapıldığında çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Yalnız burada önemli olan bir nokta bu uygulamaların ara ara tekrarlanması gerekliliğidir. Düzenli bakım ve takviye ile saçlar canlılıklarına kavuşabilirler.

Keratin tedavisinin kendisi saçınızın elastikiyetini ve sağlığını kaybetmemek için kimyasal bazlı bir saç tedavisidir.Başka bir deyişle, saçınızda kaybedilen keratinin geri eklenmesi, yapay bir yöntem kullanılarak keratin tedavisi olarak adlandırılır.Tüm pürüzleri ve istenmeyen bukleleri sonlandırarak saçınızı canlandırmak için harika bir yöntemdir.

Peki keratin saçınız için zararlı olabilir mi? Çok fazla keratin proteininin saçınız için kötü olduğu konusunda bazı konuşmalar olmaktadır.Saçınız çok keratin emerse, insanlar ne olacağını merak ederler.Örneğin, saçlarınız aşırı doygun olabilir mi? Saçın sadece belirli miktarda keratin proteinini emebileceğini anlamak önemlidir.Ondan sonra, daha fazla kabul edemez.Sadece azami miktarda suyu emebilen bir sünger gibi düşünün.Bu nedenle, aşırı doyma ya da saçları 'aşırı proteinlendirme' konusunda endişelenmenize gerek yok. Saçın hasar görmüş kısımları negatif, saçın sağlıklı kısımları pozitif olarak yüklenmiştir.Keratin yalnızca negatif yüklü alanlara kendini bağlar.Böylece saçlar tekrar sağlıklı olduğunda keratin artık kendini tutamaz.

Keratinin faydaları nelerdir?

1- Saç dökülmelerine ''dur'' der!

Vücutta keratinin azalmasıyla evinizi her gün süpürmek zorunda kalabilir, duşta dramatik bir dizi sahnesi çekercesine suyun altında dökülen saçlarınıza bakarak ağlayabilirsiniz. Çünkü keratinin vücutta eksilmesinin en belirgin özelliklerinden biri saç dökülmesidir. Keratin içerikli saç bakım ürünleriyle bu durumdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Keratin bakımı saç dökülmesini durdurur, daha güçlü ve sağlıklı saçlarınızın olmasına yardımcı olur.

2- Daha sağlıklı ve daha güçlü saçlara sahip olun!

Keratin eksikliği saçların uzamasını engeller bununla da kalmayarak saçlarınızın incelmesine ve inceldiği yerden kopmasına neden olur. Keratin bakımı takviyesine başladığınızda ise bu durumun aksine şahit olacaksınız. Keratin bakımıyla daha kalın saç tellerine sahip olabilirsiniz.

3- Işıldayan saçların da sırrı ''Keratin Bakım''

Vücutta keratinin tırnaklarınızda da bulunmasından yola çıkacak olursak parlaklık konusunda ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınızdır. Haftada bir yaptığınız keratin bakımla saçlarınızı matlıktan kurtararak çevrenizdekilerin gözlerini ışıltınızla alabilirsiniz.

4- Saç tararken istemsiz gelen o sinir krizi yok olacak!

Yıpranmış saçlar, saatlerce ayna karşısında eliniz uyuşana kadar saç taramanıza neden olur. Sağlıklı ve bakımlı saçlarda ise tarağın saç üzerinde kayışına şahit olabilirsiniz. Birbirine dolaşmış saçlara saatlerininizi ayıracağınıza duştan sonra dakikalar içinde keratin bakımı yapabilirsiniz.

5- Düzleştiriciden kurtul!

Keratin maddesi, düzleştirici bir etki yapar. Bu nedenle düz saç kullanmak isteyenler daha az fön çektirebilirler.

Sizin İçin Seçtiğimiz Keratin Ürünleri

Üçlü Keratin Bakım Seti

Elysuisse Style Enhance Sıvı Takviye Edici Gıda 500 ml

Style Enhance, formülünde bulunan hidrolize sıvı keratin, B kompleks vitaminler ve çinko ile saç ve tırnak sağlığının idamesine destek sağlar. Portakal aromalıdır.

Phyto Phytokeratine Repairing Onarıcı Şampuan 250 ml

İçerdiği bitkisel keratin sayesinde saçın yapısının onarılmasına yardımcı olarak, daha parlak ve güçlü saçlara sahip olmanıza destek olur.  Hyaluronik asit, saçın nemini en iyi seviyede tutmaya yardımcı olur. Pirinç kepeği seramidleri hücrelerarası bağa etki ederek saç derisini yatıştırmaya çalışır. Nar ekstresi ile saç telini çevresel faktörlerin neden olduğu serbest radikallere karşı korumaya destek olur.  Sülfat içermeyen içeriği sayesinde saçınızı temizlerken hassasiyetini korur ve saçınızın güçlü, ipeksi görünmesine yardımcı olur. Islak saça hafifçe masaj yaparak uyguladıktan sonra iyice durulayın.

Phyto Phytokeratine Isıya Karşı Koruyucu Sprey 150 ml

Phytokeratine sprey, içerdiği üzüm ekstreleri sayesinde saçı ısının verdiği zarara karşı korumaya yardımcı olur. Ürün içeriğindeki bitkisel keratin ve hyaluronik asit saç teline işleyerek saçın yapısını onarmayı ve saçın nemini en iyi seviyede tutmayı destekler.,

 Phyto Phytokeratine Extreme Exceptional Maske

 

Phyto Phytokeratine Extreme Exceptional Maske 200ml yıpranmış, kırılgan ve kuru saçlar için besleyici, onarıcı %85 doğal aktif güçlendirici içeriği ile saçları derinlemesine beslemeye ve onarmaya yardımcı olur. İçeriğindeki bitkisel keratin ile 18 amino asitin bileşiminden oluşan saçın doğal yapısındaki keratine en yakın keratin, saç tellerinin kalbine işleyerek saçları yeniden yapılandırmaya destek olur. Sapote yağı, omega 6 ve 9 içeriği ilesaçın lipit yapısını yenilemeye çalışır. Baobab yağı ile saç tellerinin onarımına ve saçların yumuşamasına yardımcı olur.

Phyto Phytokeratine Extreme Şampuan

 

Saç yapısını olağanüstü şekilde nemlendirir, nemlendirerek ışıltılı görünüm ve ipeksi yumuşaklık kazanmasını sağlar. Duyulara hitap eden mükemmel şampuan saçı nazikçe temizler. %95 Doğal içerik ile Sülfat içermez. Aşırı yıpranmış , kırılgan ve kuru saçlar için olağanüstü bakım ve onarım sağlar.Bitkisel Keratin ile saçın yapısını yeniden onarır.Sapote yağı ve Baobab yağı ile saçın nemini geri kazandırır. Saçın direncini arttırır.
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.