Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Adım

01-06-2021 13:38
Cilt Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Adım


Konu cilt bakımı olduğunda pek çok farklı kaynak ve ürün bulmak mümkün. Ancak bu kaynakların hiçbiri temel bilgileri içermiyor. Durum böyle olunca hem ürünler hem de bilgiler birbirine giriyor. Peki temel cilt bakımı nedir, ideal bir cilt bakımı nasıl yapılır ve en iyi cilt bakımı ürünleri nasıl seçilir? Tüm bu soruların cevabını sizler için araştırdık. 
 

Cilt Bakımının Temel Adımları Nedir?


Günümüzün beslenme ve yaşam koşulları, ne yazık ki cildimizin yorulmasına neden oluyor. Durum böyle olunca çeşitli ürünlerle cildimizi desteklemek şart oluyor.

Temel bir cilt bakımı beş adımdan oluşuyor: Temizlik, tonik ve nemlendirme. Her gün uygulanması gereken bu beş adım, cildimizin doğal dengesini bulmasına ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Konu cilt bakımı olduğunda zaman büyük önem taşıyor. Uzmanlar; cilt bakım rutininizden beklediğiniz verimi almak için en az 6 hafta, düzenli bir şekilde adımları takip etmenizi öneriyor.

Cilt bakımı nasıl yapılır?


1.Adım: 


  • Temizleyiciler 

Cildinizi yıkamak, yani temizlemek, cilt bakımının en temel adımlarından biri. Sabah ve akşam olarak günde iki kez uygulayabileceğiniz bu adım, gözeneklerinizi temizleyerek akne ve sivilce oluşumunun önüne geçiyor. Özellikle hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde yaşıyorsanız sağlıklı bir cilt için bu adımı mutlaka uygulamalısınız.
Son zamanların en popüler yüz temizleme jeli çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

  • Peeling

Cildinizi temizlemenin bir başka yoluysa peelingler. Temel cilt bakım rutininize ek olarak haftada birkaç kez uygulayabileceğiniz peelingler sayesinde cildinizi ölü derilerden arındırabilir, çok daha sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Peeling çeşitleriyle ilgili ürünlere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

  • Maske

Cilt temizliğinde kullanabileceğiniz bir diğer ekstra adım da maskeler. Tıpkı peelingler gibi haftada birkaç kez uygulayabileceğiniz maskeler, yoğun içeriği sayesinde konsantre bir bakım sunuyor. Farklı ihtiyaçlar için farklı formüllerde üretilen maskeler, temel cilt bakımınızı desteklemek için harika!
Son zamanların en sevilen yüz maskesi çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
 

2. Adım: 


  • Tonikler
İlk adımın ardından arta kalan yağı ve kiri cildinizden tamamen arındırmak için tercih edebileceğiniz toniklerin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Tonikler, avuç içleriyle ya da bir pamuk yardımıyla cilde uygulanabiliyor. Cildinizi dengeleyen bu ürünler, temel bir cilt bakımının ikinci adımını oluşturuyor. Birçok tonik, hem gece hem de gündüz kullanılabilecek bir formüle sahip olsa da kimi tonikler peeling etkisi gösteren bir yapıya sahip olabilir. Bu tonikler cildinizin soyulmasını ve yenilenmesini sağlar. Ancak bunları sabah değil, akşam rutininizde kullanmaya özen göstermelisiniz. Hatta kullanım sıklığınızı iki günde bire düşürerek cildinizin yorulmasını engelleyebilirsiniz.
En popüler tonik çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
 

3. Adım: 

  • Serumlar
Serumlar için yoğun formüllü cilt bakımı ürünleri diyebiliriz. Birçok aktif madde içeren bu ürünler; kırışıklık, leke ya da koyu halka gibi farklı cilt problemlerini hedef alır.

Spesifik bir cilt probleminiz olmasa bile cildinizi canlandıracak ve koruyacak genel bir serum tercih edebilirsiniz. Günümüzde pek çok farklı cilt serumu bulmanız mümkün.

Şimdi serumların içerdiği maddelere göre nasıl sınıflandırıldığına bakalım:

  • Hyaluronic asit içeren serumlar cildinizin en üst katmanını güçlendirerek nem kaybını en aza indirir. Yani kuru bir cilt tipine sahip olanlar için oldukça ideal.
  • C Vitamini içeren serumlar düzenli kullanımda ciltteki lekeleri azaltır ve daha parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Mat bir cilde sahipseniz C vitamini serumlarına bir şans verebilirsiniz.
  • Retinol, Vitamin B3 ya da peptit içeren serumlar cildin kolajen ve elastin üretimini arttırır. Bu sayede yaşlanma belirtileriyle savaşır ve daha sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlar
  • Niasinamid içeren serumlar ise kızarıklığı azaltarak cildinizi yatıştırır ve antibakteriyel özelliği sayesinde akne oluşumuyla mücadele eder.
 En popüler serum çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

4. Adım: 

  • Nemlendiriciler
Temel bir cilt bakımı için vazgeçilmez bir diğer adım ise nemlendirme. Düzenli nemlendirilmeyen bir cilt, tahmin edebileceğiniz üzere, kurur. Bu durum da erken yaşlanmadan akneye, birçok cilt problemini beraberinde getirir. İster yağlı ister karma bir cilde sahip olun, cildinizi düzenli olarak nemlendirmeniz şart!  

Tüm ciltler için en iyi nemlendirici çeşitlerine ulaşmak içinse buraya tıklayabilirsiniz.

İşin doğrusunu söylemek gerekirse göz kremi kullanmadan da eksiksiz bir cilt bakım rutini yaratmanız mümkün. Ancak koyu halkalar, kuruluk ya da şişlik gibi spesifik problemleriniz varsa göz kremleri hayat kurtarıcı olabilir. Göz çevresi, yüzümüzün geri kalanına göre çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle yüzünüzde kullandığınız cilt bakım ürünlerini göz çevresinde kullanmamalısınız. Göz çevrenizle ilgili şikayetleriniz varsa göz çevresi için özel olarak üretilen ürünlere yönelmelisiniz.

En iyi göz çevresi kremi çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

5. Adım:


  • Güneş kremleri
Eksiksiz bir cilt bakımı nasıl yapılır diyenler için işte son adım! Güneş kremleri, belki de listemizdeki en ama en önemli cilt bakımı ürünleri arasında. Cildinizi zararlı güneş ışınlarından korumadığınız takdirde erken yaşlanmadan cilt kanserine, birçok cilt ve sağlık problemine davetiye çıkarmış oluyorsunuz.

Anlayacağınız sağlıklı bir cilt ve mutlu bir yaşam için güneş kremi kullanmanız şart! Günümüzde birçok marka, farklı çeşitlerde güneş kremleri üretiyor. Örneğin renkli güneş kremleri, bir yandan cildinizi zararlı ışınlardan korurken bir yandan da fondöten etkisi gösteriyor.

Cildinize uygun güneş kremi çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.