Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Anti-Aging Bakım

14-06-2021 16:26
Anti-Aging Bakım

Anti-Aging Bakım

Anti-Aging bakım en güzel giysimiz cildimize uygulanan yaşlanmanın önüne geçmek için tercih edilen bir uygulamdır. Bir bireye bakıldığı zaman ilk göze çarpan, ilk dikkat çeken unsur cilttir. Yaş ilerledikçe, belirli unsurların da etkisi ile ciltte belirli deformasyonların ortaya çıkması herkesçe bilindiği üzere kaçınılmazdır. Bu deformasyonun tek nedeni yaşlanmak da değildir. Kışın gelmesi ile birlikte havaların soğuması, bunun sonucunda ciltte kuruluk meydana gelmesi ve cilt canlılığının azalması da yaşlanma etkisi gösteren oldukça büyük sorunlar yaratan unsurlardır.

Yaşlanma sürecindeki bilimsel araştırmalara baktığımızda, yaşlanma karşıtı ifadesi, yalnızca yaşlanmayı yavaşlatan, önleyen veya tersine çevirmeyi ifade eden yaklaşımlar içerir. Özetle Anti-Aging uygulamalarda hedef, yaşlanma sonucu oluşabilecek hastalıkları önlemek, güç kaybını engellemek ve daha uzun süre genç kalmayı sağlamak anlamına gelir. Kozmetik bilimi açısından Anti-Aging, cilt, saç üzerinde yaşlanma belirtilerini geciktiren ya da engelleyen bakım anlamına gelir. Kemiklerde oluşabilecek kalsiyum kaybını azaltmak, var olan gençlik enerjisini geri almak, hafıza güçlendirmek ve iyileştirmek, ciltteki elastikiyet kaybını geri kazanmak gibi nedenlerle yapılan, bir nevi hayatta yeniliğe ve canlılığa bir sayfa açmak ile ilgili olan bir bakımdır. Bu bakım sonucunda bireyler hem ciltlerinde adeta gençlik rüzgarları estirecek hem de enerjileri ile kendilerini zinde hissedeceklerdir.

Cilt Bakımı ve Güzellik Açısından Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Yapabileceğimiz Şeyler:

Zaman ilerledikçe ciltte yaşlanma belirtileri başlar. Cilt yaşlılık belirtilerini çizgi ve kırışıklık oluşumuyla ele verir. Çok fazla mimik yapmak, cildin nemsiz ve kuru kalması gibi faktörler çizgilerin oluşmasına zemin hazırlasa da önlem alınmadığı sürece çizgiler cilde yerleşir ve yerini kırışıklıklara bırakır. Kırışan cilt zamanla elastikiyetini (sıkılığını) kaybetmeye başlar. Yaşlılık belirtileri için geliştirilmiş sıkılaştırıcı etkili Anti-Aging içeriğe sahip bakım ürünleri ile bu problemleri en aza indirgeyebilirsiniz.

Anti-Aging Kremler

Ciltteki yaşlılık belirtilerini önlemeye yardımcı olur. Ciltteki çizgi ve kırışıklıkları giderir, cildin yaşlanma süresini de geciktirir. Cildi nemlendirirken elastikiyetini arttırır. Böyle cildin daha genç, bakımlı ve canlı görünmesini sağlar.

Anti-Aging Etkili Göz Çevresi Kremi

Peki yaşlanma belirtilerinin ilk ve en sık rastlanan bölgenin göz çevresi olduğunu biliyor musunuz? Göz çevresi oldukça ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu sebeple çevresel faktörlere karşı daha hızlı etkilenir. Göz çevresinde farkında olmadan sıkça yapılan mimik hareketleri çizgilerin oluşmasına sebep olur. Bu duruma önlem alınmaz ise çizgiler kırışıklığa dönüşerek göz çevresinde yaşlılık belirtilerinin daha belirgin görünmesini sağlar. Bu durumu engellemek için Anti-Aging göz çevresi kullanılması tavsiye edilmektedir.

Anti-Aging etkili göz çevresi kremleri, yaşlanma belirtilerini önlemek için özel olarak geliştirilmiş içeriğe sahiptir. Genetik ve çevresel faktörler sebebiyle göz çevresinde oluşan çizgi, kırışıklık, koyu halka görünümünü en aza indirger. Bunun yanı sıra nemlendirici etkisiyle de göz çevrenizi yumuşatır ve aydınlık bir görünüm kazandırır.

Bol Su Tüketin

Basit gibi görünen ve sıklıkla ihmal edilen su içme alışkanlığı, sağlıklı yaşlanmanın olmazsa olmazlarından. Günlük su ve sıvı tüketimi hem sindirimin düzenli olması hem de fizyolojik hatta ruhsal sağlığımız açısından çok önemli. İnsan vücudundaki birçok biyokimyasal reaksiyon su ile gerçekleşiyor. Mutlaka günde 8 su bardağı su için.

Uyku Düzeninize Dikkat Edin

Uyku düzeni ve kalitesi sanıldığından çok daha önemli. O nedenle vücudunuzun dinlenmesi ve tekrardan enerji toplaması için uykusuz kalmayın. İlerleyen yaşla birlikte uyku süresi ve kalitesinde azalma olabiliyor ama bunu değiştirmenin birçok yolu var. Mümkünse uyku ilaçlarına başvurmadan, birtakım doğal yollarla bu işi başarmaya çalışın. Bunun ilk yolu da, kafanızı boşaltmış olarak yatağa girmek.

Zehirli Maddelerden Uzak Durun

Yaşlanmanın önüne geçmek, sağlıklı yaşlanmak için son derece önemli unsurlardan biri; sigara ve alkol gibi zehirli maddelerden uzak kalmak. Anlık keyifler, vücutta kalıcı zararlara yol açabiliyor ve yaşlanmayı hızlandırabiliyor.

Sonuç olarak, Anti-Aging bakım hem genel fiziksel hem ruhsal bir yaşam felsefesi olarak düşünülmeli, sadece tek yönlü alınan tedbirlerle istenilen başarının elde edilemeyeceği unutulmamalıdır. Bu nedenle hem sağlıklı beslenme hem sağlıklı yaşam hem de kozmetik bakım dengeli şekilde birarada yürütülmelidir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.