Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

5 Adımda Cildinizi Nemlendirin

06-07-2021 10:57
5 Adımda Cildinizi Nemlendirin

Hepinizin bildiği üzere, güzel ve kusursuz bir cilt görünümüne giden yolun ilk adımı cildi neme doyurmaktan geçer. Ancak günde sadece basit bir nemlendirici kullanımı bu ihtiyacı gidermeyecektir. Dudaklarınız cildinizin neme olan ihtiyacının ilk habercisidir. Neme duyulan açlık halinde ilk önce dudaklarınız kuruyacaktır. Bu durumu hissettiğiniz zaman vücudunuzun nem konusunda alarm verdiğini anlayabilirsiniz.

Yüzümüzün daha sağlıklı ve bakımlı görünmesini sağlamak için cildimizin nem seviyesini korumaya özen gösteririz. Yüzün neme ihtiyaç duyduğu gibi vücudumuz da neme ihtiyaç duyar. Yüzümüze yaptığımız bakım ne kadar önemliyse, aynı şekilde vücudumuza da bakım yapmak bir o kadar önemlidir. Her ne kadar yağlı veya karma bir cilde sahip olsak dahi vücudumuzu yüzümüze göre değerlendirmemeliyiz. Çünkü vücudumuz yüzümüze göre daha çabuk kuruyor olabilir. Bundan dolayı vücudumuzu iyi bir şekilde nemlendirmenin ve nemini kaybetmesine engel olmanın bazı yolları vardır. Öncelikli hedefiniz doğru gıdalar ve yeterli sıvı tüketimiyle cildi hiçbir zaman susuz bırakmamak olmalıdır. Peki, cildinizi her zaman nemli tutmanın yollarını keşfetmeye hazır mısınız? Haydi başlayalım!

1.Beslenme ve Sıvı Tüketiminize Dikkat Edin.

Cildin her daim nemli kalabilmesi için vücudunuza giren gıdalara ve günlük sıvı tüketiminize çok dikkat edin. Beslenme şekliniz cilt sağlığınızda çok etkilidir. Cildinizi ilk önce içeriden nemlendirin ve vücudunuzun susuz kalmasına izin vermeyin.

  • Günlük önerilen miktarda su içilmesi halinde; vücut, fonksiyonlarını problemsiz şekilde tamamlar, içinizin temizlenmiş olması cilt tonunuza ve kalitesine yansır.
  • Kuru ve susuz ciltler, çizgileri göstermek için kusursuz bir ortam oluştururlar.
  • Susuzluk halinde vücut su tutar ve ödem oluşur.
  • Hassas ciltler susuz ve nemsiz kaldığında yaşadıkları gerginlik çok daha can sıkıcı olur.

2. Duşta ve Duş Sonrası Kullanılan Ürünleri Özenle Seçin.

Kendimizi en rahat hissettiğimiz anlardan birisi de duş sonrası ferahlık. Fakat duş sonrası vücudumuzda yaşadığımız kuruluk ve bundan kaynaklı gerginlik ile sıkça karşılaşırız. Bu durumda bizleri oldukça rahatsız ediyor. Bundan dolayı duş sırasında parfümsüz ve sabunsuz vücut temizleyicileri kullanmaya özen göstermeliyiz. Sert temizleyiciler kullanmak cildimizin daha hızlı bir şekilde kurumasına neden olmakta.

Duştan sonrada tercihinize bağlı olarak vücut losyonu, vücut yağları veya nemlendirici bakım kreminiz ile vücudunuzun daha nemli kalmasını sağlamaya yardımcı olarak duş sonrası bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Sizler için derlediğimiz birkaç ürüne göz atabilirsiniz…

                   

 

3.Vücut Kuruluğuna İyi Gelecek Ürünleri Rutin Olarak Kullanın.

Herkes de oldukça fazla görülen vücutta meydana gelen kuruluk hissi ve gerginlik... Öncelik olarak vücudumuzu her gün nemlendirmeye özen göstermeliyiz. Cilt tipimiz her ne kadar yağlı ya da karma olsa dahi vücudumuzu nemlendirmeyi ihmal etmemeliyiz. Fakat kuru cilt diğer cilt tiplerine oranla daha az yağ ürettiği için cilt bariyeri daha zayıftır. Bundan dolayı cildin nem tutma kapasitesi oranı da daha azdır. Buradaki önemli nokta kuru cilde uygun olan, cildin daha da kurumasını engellemeye yardımcı olacak cilt bakım ürünleri kullanmak, sabun ve alkol gibi kurutucu içeriği olan ürünlerden uzak durmamız gerektiğini bilmektir.

Sizler için derlediğimiz birkaç ürüne göz atabilirsiniz…

         

       

4.Göz Çevresi Bakımını İhmal Etmeyin

Göz çevremiz cildin en hassas ve özen gerektiren bölgesidir. Bu hassas deri diğer bölgelere kıyasla daha az kolajen lif içermesi nedeniyle onlara iyi bakmamızı bekler, bu yüzden göz çevresinde kolajen üretimini arttırmaya yönelik ürünler ve C Vitamini kullanımı büyük farklar yaratır.

Sizler için derlediğimiz birkaç ürüne göz atabilirsiniz…

       

       

5.Nemlendiricinin Ötesini Düşünün

Nemsiz bir cildin ana sebeplerinden biri sebum salgısının azalmasıdır. Sebum vücudumuz tarafından cildi kurumaktan korumaya yönelik salgılanan bir sıvıyken, salgısı yaş ile birlikte azalır. Dolayısıyla cilt bariyerini güçlendirmeye yönelik tasarlanan konsantre yağlardan destek almak gerekir.

Cildinizin hafif bir nemlendiriciden fazlasına ihtiyacı varsa (ki çoğu zaman vardır) cilt tipiniz ve endişeniz doğrultusunda konsantre bir serum seçin.

Sizler için derlediğimiz birkaç ürüne göz atabilirsiniz…

     

     

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.